Oleh Aziehakim
Sg Setar - 22/6/2013 Tahniah dan syabas diucapkan kepada seluruh warga kerja yang terlibat samaada secara lansung atau tidak dalam menjayakan Karnival Sains dan Teknologi peringkat Daerah Kerian. Pada kali ini sekali lagi SK Sungai Setar telah diberi kepercayaan untuk mengendalikan acara ini. Seramai 30 buah sekolah telah menyertai pertandingan Saintis Muda dan 16 buah sekolah telah menyertai pertandingan Bercerita Sains dalam Bahasa Inggeris.

Bagi Pertandingan Saintis Muda Sk Sungai Setar telah berjaya menggondol tempat pertama, tempat kedua pula dimenangi oleh Sk Megat Aris dan tempat ketiga Sk Matang Gerdu manakala bagi pertandingan bercerita Sains dalam Bahasa Inggeris tempat pertama di menangi oleh Sk Bukit Merah dengan ceritanya An Autobiography of a Chicken, tempat kedua dimenangi oleh Sk Matang Buluh dengan ceritanya Why, Why Grandpa dan tempat ketiga dimenangi oleh SJKC Sin Hwa dengan ceritanya An Autobiography of a Butterfly.

Semua pemenang menerima sijil penyertaan dan hadiah berupa trofi sumbangan Pejabat Pelajaran Derah Kerian. Pemenang tempat pertama dan kedua akan mewakili Daerah Kerian ke peringkat seterusnya. Diharap sekolah yang terpilih akan menunjukkan prestasi yang cemerlang dan beroleh kejayaan hendaknya.
0 comments:

Post a Comment

 
Top